marți, 10 februarie 2015

Lumini și strâmbe


"Umbre" este un serial românesc HBO, specializat în băgat strâmbe. Sau dume, sau lasă. Filmul e un fel de odă adusă recuperatorului român, jucat de vărutocmaipunctro. Umbrele tocmai ce s-au terminat românește adică în coadă de pește.

Despre ce e serialul? Păi toată lumea îl știe pe văru' combinatoru', dar nu toată lumea apucase să-i vadă pula. Serialul rezolvă fix problema asta, deși nu înțeleg de ce i-au trebuit opt episoade pentru o singură pulă. Posibil ca să aibă timp să se ocupe mai pe larg de coaiele Vărului în a doua serie. Acuma pulă are, n-are vărul, dar coaie trebuie să aibă o găleată că e interlop. Și pentru că coaie = organe perechi, putem ghici cu ce o să ne umple HBO ochii în seria a treia.

Dar hai să nu ne stricam plăcerea de a părea surprinși. E un film romanesc făcut după un scenariu românesc. Că doar la noi nu cresc de alde R.R. Martin la florăria din colț și ecranizare după Cărtărescu sper să nu apuc să văd. Asta avem asta vedem.

Ălora care le-au mijit flocii abia după inventarea internetului le recomand să caute serialul românesc "Lumini și Umbre". Comunismul o cam sugea nașpa la nivelul de trai dar pentru filme era rai, cu materialismul lui dialectic cu tot. Cel puțin pe atunci orice fraier știa că umbrele sunt o consecință a luminii. Acum dacă îi iese o aluniță regizorului pe sfârc, se consideră semn de la Dumnezeu și se trage un serial cu ginecologi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTARII MUCEGAITE